Sådan vælger du den rigtige yogamåtte for dig
Internethandel gør det nemt at finde alverdens produkter – de er kun et par klik væk. Det gælder også yogaudstyr. Men hvordan ved du hvilken yogamåtte der er den rigtige for dig? Det hjælper vi dig med at finde ud af i denne artikel.
Du kan fx finde en anden guide til valg af yogamåtte her.
Først og fremmest er det vigtigt at sige, at yogamåtter kommer i et væld af forskellige størrelser, farver, tykkelser og bredder. Du skal nok finde en, som passer til dig – og det gør det en hel del nemmere for dig at vide hvilke parametre som gør den største forskel, når du skal træffe dit valg. Her lister vi fem ting du skal overveje, før du køber yogamåtter.
1: TYKKELSE på yogamåtten
Er du prinsessen på ærten eller klar på Downward Facing Dog på et stengulv?
Yogamåtter varierer i tykkelse – det kan både have noget at gøre med hvilket materiale de er lavet i, men også hvad deres præcise formål er. Spændet i tykkelse er normalt fra ca. 2mm som det tyndeste, til 6mm som det tykkeste. En måtte på 6mm vil for det meste tjene som decideret madras, for eksempel til yogaterapi. Husk at overvej, om du skal transportere måtten frem og tilbage meget – jo tykkere den er, jo mere skal du bære på.
2: LÆNGDEN på yogamåtten
Den her er egentlig enkel – bliver du normalt spurgt hvordan vejret er deroppe? Så skal du nok kigge efter lange yogamåtter.
Den normale længde på en yogamåtte er 180cm, så hvis du er en høj herre eller dame, så skal du være ekstra opmærksom før du trykker ‘køb’. Du kan med fordel søge specifikt efter yogamåtter med ekstra længde.
3: MATERIALET
Er du økokonge eller -dronning? Kan du ikke klare følelsen af skumgummi, eller har du måske ekstra svedige håndflader efter en gang Vinyasa? Materiale er et vigtigt aspekt af dit valg af yogamåtte.
Yogamåtter blev oprindeligt lavet af dyrehuder, tæpper og andet forhåndenværende naturmateriale. Med tiden blev PVC det foretrukne materiale, da det er relativt billigt og samtidig giver måtten en glat, “klistret” overflade, som gør at du ikke glider på måtten. Mere økobevidste valg kan omfatte måtter der bruger bomuldsfibre, gummi og jute, en tekstilfiber, som du måske kender fra sækkelærred. Teknologien er efterhånden så god, at naturmaterialerne giver dig den samme performance som PVC’en.
4: DESIGNET
Yogamåtter kommer i et utal af designs, så der er helt sikkert en for dig.
Kan du gætte prisen på verdens dyreste yogamåtte? Vi vil ikke lade dig vente, så her kommer det: Mærket Chakracarma tilbyder deres læderyogamåtter med ædelsten og indgraveringer for alt fra 100.000 kr til 670.000 kr! Så design kan man bestemt betale meget for. Den gode nyhed er, at du kan få flotte yogamåtter til menneskelige priser.
Så overvej om farve, mønstre og udtryk betyder noget for dig – måske en farvestrålende måtte kan motivere mere? Eller en afdæmpet farve kan berolige? Altsammen værd at overveje.
Manduka og The Combo Studio (du kan se bedømmelser af Manduka og The Combo Studio her) har lavet nogle rigtig lækre yogamåtter og de er bestemt en overvejelse værd!
5: EKSTRAUDSTYR
Skal yogamåtten med på cyklen, eller shoppeturen? Så kan ekstraudstyr være en stor del af beslutningen om dit køb.
En skulderstrop kan være en gave oppefra, hvis du zoomer rundt med din yogamåtte – måske du cykler til dit yogastudie, eller gerne vil have din yogamåtte med ud at rejse. Hvis du først har købt en måtte uden skulderstrop, så kan du ende med at blive irriteret over, at du ikke tænkte over det før du købte. Hvis din foretrukne yogamåtte ikke kommer med skulderstrop (eller anden relevant ekstraudstyr for den sags skyld), så skal du virkelig overveje, om det vil genere dig senere. Heldigvis kan ekstraudstyr købes hos andre forhandlere senere hen – men det er jo fedt at det hele matcher.
Vi ønsker dig god vind med valget!
Seneste kommentarer